Rekentools

Wil jij een snelle berekening laten uitvoeren door een professioneel financieel planner zodat je echt weet waar je aan toe bent? 

Hieronder staan een aantal veelgestelde financiële vragen, die goed beantwoord kunnen worden dankzij speciale financiële rekentools. Zo weet je direct wat er allemaal mogelijk is. Neem gauw een kijkje!

De calculatie is mijn dienst. Wat je erna ermee doet mag je zelf weten. Zonder dat je daarna benaderd wordt om een product of dienst op dat thema af te nemen. 

Soms heb je een idee, maar wil je dat eerst berekenen voor je het wereld kundig maakt. Of je wilt alvast een indicatie voordat je in gesprek gaat met je bank, aandeelhouders, accountant of de fiscus.

De meeste calculaties kunnen met de juiste gegevens in 1-4 uur uitgevoerd worden(vooraf budget afspraak kan ook). 

0 + Orientatiegesprekken
0 + Projecten afgerond
0 + Onbezorgde klanten

Wet excessief lenen

Eind 2023 moeten prive leningen van de BV boven de € 700.000,- aangepakt worden.
4 opties:
1. lening continueren en accepteren strafheffing
2. lening aflossen vanuit privé
3. aflossen met dividend uitkering
4. lening oversluiten met bank
In deze module kan ik berekenen welke optie het beste is voor uw eigen situatie

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Wat is jouw maximale bedrag aan hypotheek?
Op internet zijn veel opties om zgn snel een indicatie te krijgen. Vaak werkt dat, soms is meer diepte info nodig om een goede inschatting te maken. Tevens aandacht voor hypotheek verleden en impact op lening box I versus III. Vragen over specifieke hypotheekmogelijkheden?

Effect lening aan kind

Het is moeilijk voor starters om een woning te kunnen kopen. Dan is een ouder (of ander) die geld wil lenen misschien wel de enige weg.

Maar wat zijn de gevolgen van het uitlenen van geld uit box III aan je kind in box I ? De ouder levert vermogen in en krijgt een rente vergoeding en aflossing terug. Deze tool geeft overzicht in resultaat ouder, kind en de totale famile.

Aflossing hypotheek zinvol?


Is het beter om extra af te lossen op je hypotheek of kun je het stukje vermogen beter uitzetten als spaargeld of beleggen?

Met deze tool bereken ik heel eenvoudig wat de opties opleveren binnen de huidige fiscale wetgeving.

Hypotheek in box I
vs.
hypotheek in box III

De rente aftrek wordt steeds verder beperkt. Rente tarieven fluctueren sterk de laatste tijd. Door woonhuis verleden kan missschien niet alles meer in Box 1 ondergebracht worden.

Deze tool laat de voor en nadelen van lening(delen) in box I versus III zien.

Extra pensioen: verzekeren - bank sparen of beleggen

Verzekeren, sparen of beleggen voor je (extra) pensioen. Doe je dat met fiscale aftrek in box 1? Uit netto salaris fiscaal vriendelijk in Box III. Of wil je er altijd aan kunnen komen in nood.

Deze tool kan de opties en de gevolgen naast elkaar zetten.

Wet excessief lenen

Ken jij je maximale leenbedrag bij een eigen bv? Wat zijn de gevolgen van overmatig lenen? Heb je een plan om te voldoen aan de wet excessief lenen? Vragen over de wet excessief lenen? Advies nodig om te voldoen aan de wet excessief lenen?

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Wat is jouw maximale hypotheekbedrag? Welke factoren bepalen jouw maximale hypotheek? Snel je maximale hypotheek berekenen? Vragen over specifieke hypotheekmogelijkheden?

Effect lening aan kind

Wat zijn de gevolgen van het uitlenen van geld aan je kind? Waar moet je op letten bij het verstrekken van een lening? Ben je op zoek naar advies over de beste manier om een lening te geven? Zoek je hulp bij het opstellen van een leenovereenkomst?

Aflossing hypotheek zinvol?

Is het beter om extra af te lossen op je hypotheek of te sparen of investeren? Weet je welke factoren je moet overwegen bij het maken van deze beslissing? Zoek je hulp bij het opstellen van een plan om je financiële doelen te bereiken?

Hypotheek in box I
vs.
hypotheek in box III

Wat zijn de voor- en nadelen van een hypotheek in box I versus box III? Op zoek naar advies over welke box het meest geschikt is voor jouw hypotheek?

Lijfrente banksparen rente aftrek

Weet je welke optie het meest geschikt is voor jouw persoonlijke situatie? Ben je op zoek naar advies over welke optie de beste keuze is voor jouw lijfrenteverzekering?

Hoe kunnen we je bereiken?

Wij zullen contact met je opnemen over jouw vraagstuk, waarbij we de benodigde financiële gegevens zullen uitvragen. Hierna gaan wij aan de slag en zullen jou helderheid geven over de financiële mogelijkheden.