Over JA! Financiële Planning

Als goed opgeleid financieel adviseur wil ik mensen helpen om in het leven wensen en dromen te realiseren; weloverwogen, sturend op de mogelijkheden die er zijn. 

Na een grondig opleidingsproces ben ik nu in het bezit van een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) om hypotheek Advies & Bemiddeling, Consumptief Krediet en  Vermogensopbouw te mogen doen.

Daarnaast sta ik geregistreerd als Persoonlijk Financieel Planner. Het is verplicht, en goed, dat we in onze beroepsgroep onze kennis up-to-date houden door permanente educatie en gerichte opleidingen.  

Dit alles samen met de netwerken waarvan ik lid ben, een goede basis om tot het beste, weloverwogen financieel advies voor u te komen. 

0 + Orientatiegesprekken
0 + Projecten afgerond
0 + Onbezorgde klanten

Over Jeroen Alkemade

Na mijn middelbare school ben ik gestart als trainee bij de ABN AMRO Bank. Na 3 jaar werken bij de bank,  ben ik gewisseld naar het bedrijfsleven. Na een lange loopbaan van bijna 30 jaar, deze in 2018 afgesloten als directeur / mede aandeelhouder van een papierfabriek. Deze werkervaring maakt me geschikt als sparring partner voor ondernemers.

Van 2019 – 2021 hebben we in eigen beheer onze woning uit 1840 in de binnenstad van Zutphen volledig gerenoveerd met behoud van alle historische elementen. Dit is de 2e woning die we in eigen beheer zo grondig verbouwd en verduurzaamd hebben. Dit heeft veel kennis op het gebied van bouwen en verduurzamen opgeleverd. En zeker veel geleerd over budgetteren, beheren en keuzes doen. Daarmee kan ik me erg goed inleven in de plannen en wensen van mijn klanten.

In 2020 besloten om de laatste 10 werkzame jaren op een andere manier actief te zijn. De Corona periode gebruikt om eers  de opleiding te doen die opleidt tot Persoonlijk Financieel Planner.  Het diploma gehaald bij Avans+ in Breda. Daarna diploma’s gehaald om mezelf  bij de AFM te kunnen registreren als vergund advies bureau voor hypotheek Advies & Bemiddeling, consumptief krediet en vermogen.

Nu kan ik klanten breed bijstaan op hun tocht door alle wet- een regelgeving, op weg naar het waarmaken van hun wensen en dromen.

Vergunning en permanente educatie

In Nederland mag je niet zo maar financieel advies geven en bemiddelen in financiële producten.
Daar is een gedegen opleiding voor nodig en moet je voldoen aan strenge eisen. Voor bijvoorbeeld advies en bemiddeling hypotheken, consumenten krediet en vermogenszaken eist de Autoriteit Financiele Markten (AFM) dat je een vergunning hebt. Alles bij elkaar een goed systeem om te zorgen dat consumenten en ondernemers beschermd zijn en het beste advies krijgen dat er is.

Nu ik de opleidingen en de vergunning heb, ben ik er nog niet. Wetgeving verandert continu, je wordt geacht daarvan voortdurend op de hoogte te zijn. Dus heb ik een abonnement op continue educatie en volg geregeld gerichte opleidingen aangeboden vanuit de beroepsgroep. Daarnaast maak ik gebruik van software systemen die dagelijks de wettelijke en fiscale veranderingen verwerken in de parameters waarmee ik reken voor u.

Netwerk van kennis en kunde

Ik geloof in de kracht van samenwerken en kennis delen. Toen ik begon met werken was kennis macht. Nu is het maximaal kunnen toepassen van alle zinvolle kennis die er is veel belangrijker. Dan is kennis delen een voorwaarde om snel en optimaal te kunnen adviseren.

Vandaar dat ik lid ben van de Kring Financiele Planners Deze groep bevat vele toppers onder financiële planners met vele decennia ervaring. Daar profiteer ik graag van! Hetzelfde geldt voor het Register Financiele planners. Allebei groepen van fijne collega's die elkaar met raad en daad bijstaan.

6 x per jaar krijgen we een dag lang een update en scholing van de wijzigingen in wetgeving die ons en onze klanten kan raken. Daarnaast schrijf ik me in voor webinars en beroepsgroep trainingen. Samen met de permanente educatie die wekelijks updates geeft, een prima basis om actueel te blijven.

Grondig 
Oog voor detail

Persoonlijk 
Aandacht voor jou

Onafhankelijk 
Het beste voor jou

Beschikbaar 
Op locatie en/of online

"Hulp bij het plannen
van je toekomst"

Neem vrijblijvend contact op over jouw vraagstuk

Heb je een financiële vraag? Ben je benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen? Of wil je gewoon eens praten over financiën in het algemeen? Dat kan allemaal! Neem gerust contact op en laten we een afspraak inplannen op locatie of online. Het eerste uur is gratis, kennismaken en vastellen of ik kan helpen. Ik sta voor je klaar!