Voor ondernemers

Financiële planning

Een goed doordacht financieel plan geeft je inzicht in je huidige financiële situatie, en biedt een duidelijke route naar het bereiken van je wensen en doelen.

Doordat ik ervaring heb als CEO, ondernemer, mede aandeelhouder, en daarnaast met het verkopen van een onderneming als CEO & aandeelhouder ben ik instaat om goed mee te denken met een ondernemer groot of klein.

Deze levenservaring, de toegang tot kennis van relevante wetten, combineer ik in een klasse software pakket. De software stelt ons in staat simulaties uit te voeren om diverse routes te verkennen naar je doelen.

Probeer het uit en neem contact op!

0 + Orientatiegesprekken
0 + Projecten afgerond
0 + Onbezorgde klanten

Het belang van financiële planning

Als jij je financiële doelen wilt bereiken, is het opstellen van een financiële planning een essentieel onderdeel van het proces. Het biedt je een duidelijk beeld van je huidige  financiële situatie, waardoor je beslissingen beter kunt nemen over hoe je jouw financiën beheert.

Met een financiële planning kun je je doelen, zoals het aflossen van schulden, sparen voor een huis, pensioenplanning of bedrijfsoverdracht, concreet maken en stappen bepalen om ze te bereiken. 

Maar het geeft je ook de kans om je uitgavenpatroon te analyseren en manieren te vinden om geld te besparen, wat uiteindelijk kan leiden tot een betere financiële positie.

Een financiële planning helpt je ook om besluiten te nemen om risico’s te beheersen door bijvoorbeeld verzekeringen af te sluiten of het privé aansprakelijkheidsrisico te  beperken.  Maar ook beslissingen nemen over pensioenopbouw of samenstellen van een verantwoord beleggingspakket met de juiste diversificatie.

Het biedt voordelen op de lange termijn, omdat je regelmatig je financiële situatie kan evalueren en bijstellen waar nodig.

Hoe werkt financiële planning?

Als je het hebt over financiële planning, dan gaat het om het maken van een plan om jouw financiële doelen te bereiken. Maar hoe werkt dat precies?

Allereerst is het belangrijk om een overzicht te hebben van jouw huidige situatie. Denk hierbij aan de juridische structuur van de onderneming en je prive situatie. De huidige en gewenste inkomsten & uitgaven; de bezittingen en schulden. 

Vervolgens ga je aan de slag met het stellen van jouw financiële en niet financiële doelen. Wil je bijvoorbeeld sparen voor een huis of wil je juist meer geld opzij zetten voor jouw pensioen? Komen er kinderen, vererven? Wil je minder werken, of zelfs bedrijf overdragen. Door jouw doelen concreet te maken en te prioriteren, kunnen we gericht aan de slag met jouw doelen.

Ik nodig je uit om met mij dit uit te werken!

En dan voer je je financiele plan uit............

Bij financiële planning komt meer kijken dan alleen het in kaart brengen op enig moment van jouw huidige (financiële) situatie, het stellen van doelen en vastleggen van de route.

De wereld verandert, wetten veranderen, je krijgt nieuwe inzichten, je privé situatie verandert. Allemaal zaken die kunnen zorgen voor de behoefte aan aanpassingen in je doelen en wensen. Het is daarom verstandig om periodiek je plan en actuele situatie te toetsen aan de oorspronkelijke plannen. Er is dus behoefte aan onderhoud. Met een goed basisplan, is het onderhouden en aanpassen relatief eenvoudig. 

Als goed financieel planner zal ik daarom ook regelmatig jouw financiële situatie met je evalueren en indien nodig voorstellen doen om bij te stellen op basis van veranderde omstandigheden. Daarbij zal zeker ook een regelmatige risico inventarisatie plaatsvinden. Je wilt natuurlijk niet dat iets je verrast, je wilt goed voorbereid zijn.  

Laat mij je partner zijn in dit proces!

"Zeg JA!
tegen een toekomst
in eigen handen"

Software en partners

Neem vrijblijvend contact op over jouw vraagstuk

Heb je een financiële vraag? Ben je benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen? Of wil je gewoon eens praten over financiën in het algemeen? Dat kan allemaal! Neem gerust contact op en laten we een afspraak inplannen op locatie of online. Het eerste uur is gratis, kennismaken en zien of ik iets voor je kan betekenen.

Ik sta voor je klaar!